Hoja po žerjavici je starodavni ritual, ki je namenjen očiščevanju telesa. To je priložnost, da presežemo omejitve možnega, obvladamo strah in si pridobimo samozaupanje ter se ozavestimo, žrtvujemo bolezni in negativne lastnosti.

Na podplatih imamo refleksne točke vseh notranjih organov. Skozi te točke se vzbudi pretok energije, ki nam pomaga premagovati vsakršne težave še dolgo po ritualu.
RITUAL VODI Edvard Berginc - mojster rituala žerjavice in Veliki reiki mojster.

Da v svojem življenju ne boste več uporabljali besed v svojem lastnem prepričanju, kot so nemogoče, ne vem, nisem vreden, ne znam, ne zmorem je sedaj pravi čas da se znebite teh prepričanj ki vam življenje otežujejo in jih zamenjajte s prepričanji zmorem sem vreden z lahkoto znam vse je mogoče...

Ritual hoje po žerjavici vam lahko uspešno pomaga. Z njeno pomočjo lahko za vedno odstranite svoje omejitve v umu, strahove vseh vrst in si svoje življenje polepšajte.Naj bo vedno v vašem življenju mir ljubezen zdravje sreča in veselje. Vse je mogoče, le mi sami smo lahko ovira pri doseganju ciljev.

Srečno.

hoja-po-zerjavici-1

Rituali HOJE PO ŽERJAVICI bodo potekali:

Nove rituale planiramo za začetek naslednjega leta.
O datumih vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani.

Dodatne informacije in obvezne prijave zaradi lažje organizacije najmanj 14 dni pred datumom na:

GSM Edi: 041 202 147
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Priporočljiva oprema:

  • spalna vreča
  • tople bombažne nogavice
  • topla oblačila
  • dobra volja

Oglejte si VIDEOPOSNETKE HOJE PO ŽERJAVICI

AURA - božanstvo ognja
zerjavica3

Članek v reviji "KARMA"

V poletni številki revije "KARMA" je bil objavljen članek z mano, ki si ga lahko preberete spodaj s klikom na sliko.
clanek-karma-hoja-po-zerjavici-1

clanek-karma-hoja-po-zerjavici-2

HOJA PO OGNJU ŽERJAVICI

Hoja po ognju je obred,ki po ustnem izročilu sodi v sam začetek ČASA. Na svetu obstaja veliko področij,kjer se ta ritual hoje po ognju izvaja. Število naj bi bilo najmanj 25 ali več.

Kulture ki izvajajo so Kungi, Bušmani iz puščave Kalahari v Afriki. Živijo kot nomadi v zelo omejenem okolju. Eden najpomembnejših ritualov je ples ob ognju,ki ga izvajajo trikrat do štirikrat mesečno in namenjen predvsem za zdravljenje. Na njem sodelujejo zdravilci plemena in z dosego transa usmerijo zdravilno energijo med ljudi,ki so potrebni zdravljenja. V Grčiji v vasi Ayia Ellena je hoja po ognju letni ritual, ki doseže vrhunec spomladi na festivalu sv. Kostantina in sv. Helene. Na Japonskem je v nekaterih šinto-budističnih templjih stalno prisotna ,kot duhovna izkušnja. So pa še drugi načini stika z ognjem,kot je hoja po lavi, po razbeljenih kamnih,požiranje žerjavice…Zapisi hoje so tudi v bibliji v Pregovorih 6.28 »Lahko gre čez žerjavico in njegovi podplati ne bodo opečeni« in v Izaiji 43.2 »Če pojdeš skozi ogenj, ne zgoriš in plamen ne ožge« Sv. Ignaca so kanonizirali ravno zaradi njegove sposobnosti hoje čez ogenj ne da bi se opekel. Znana je tudi zgodba o Nebukadnezerju, ki je vrgel v peč Šandraka, Mešaka in Abednega in so dokazali močno povezanost z božanskim. V ognju niso zgoreli. Rimljani so bili oproščeni davkov,če so dokazali ,da lahko hodijo po žerjavici,ne da bi se opekli. V Slovenijo je ritual hoje po ognju (žerjavici) prišla v prejšnjem stoletju in se je izvajala v manjšem obsegu. Nimam točnega datuma cca. 1985 naprej. Jaz jo prakticiram kot mojster hoje po ognju od leta 1996 kot fizično in duhovno izkušnjo. Pred tem pa se izobraževal kot asistent in nabiral izkušnje. Božanstvo ognja,me je poklical in od tedaj sem OGNJU predan z dušo in telesom.

KDAJ SO JO ZAČELI PRAKTICIRATI IN ZAKAJ

Lahko trdim, da je hoja po žerjavici eden izmed najstarejših in najbolj razširjenih ritualov. Rituali hoje izhajajo iz različnih kulturnih in duhovnih tradicij. Veliko udeležencev povezuje uspešnost hoje z naklonjenostjo svetnikom, kozmičnim inteligencam in psihofizični moči, ki se pojavlja v njihovem času življenja (kulturnem in duhovnem). Lahko trdimo da hojo po ognju srečamo z osnovno duhovno prakso in je razširjena kot sam religiozen impulz. Ne povezujem jo z nobeno religijo, čeprav pa jo v več religijah tudi uporabljajo. Je bila in je še danes kot obred duhovnega, fizičnega čiščenja in zdravljenja. Hoja po žerjavici je obred čiščenja fizičnega in duhovnega telesa. Če se vrnemo v preteklost je veliko ljudi živelo v plemenskih skupnostih, zato je bila hoja po žerjavici ene vrste obred čiščenja. Izvajala se je na različne načine, vedno z namenom zdravljenja duše in telesa. Izvajali so jo večkrat mesečno in bi jo lahko primerjali z obiski današnjih obredov različnih religij.

KAKO JE POVEZANA Z DUHOVNIM SVETOM POSAMEZNIKA

Hoja po ognju ni samo preizkus lastne moči, ega, dokazovanja drugim in sebi, je lahko veliko več. Je duhovna izkušnja s katero lahko zelo hitro zrastemo na osebnem področju, zato jo imenujem pradavni eksperiment premikanja meje možnega. Zato tudi govorimo, da obstaja že od vsega začetka ČASA. Z njeno izkušnjo postane nemogoče – mogoče. Na njej vsak posameznik lahko odloži strahove, obremenitve, prepričanja, vzorce, negativna čustva, dvome, vse kar ga ovira na poti k osebni in duhovni sreči in izboljšanju kvalitete življenja. S tem pridobi možnost, da ritualno pripravljen ogenj z duhovno naravnanostjo mu omogoči, da v čim krajšem času doseže spremembe. Inteligenca ali božanstvo ognja in naša vera v cilje nam to omogočita. Na ritualih hoje po ognju vedno delam na tem, da vsak posameznik dobi duhovno izkušnjo. Se čustveno mentalno in fizično očisti, sinhronizira in postavi sebe na prvo mesto. S tem najde stik s svojo dušo in telesom. S tem se za njega začne tudi duhovni razvoj. Veliko udeležencev začne prepoznavati, kaj je prav in kaj je narobe ali resnico od laži. En lep pregovor pravi: »GLEDAJ IN VIDEL BOŠ, POSLUŠAJ IN SLIŠAL BOŠ« in ga velikokrat uporabim v praksi. Vsakega udeleženca na ritualu želim spomnit na ta pregovor. Vsak posameznik je vreden najboljšega in to spoznanje želim naj ga vsak zaživi v sebi.

KDAJ BI SE ODLOČILI ZA HOJO

Hoja po žerjavici je obred čiščenja. Vedno smo usklajeni z ritmom narave in tako poteka tudi naše čiščenje. Izvaja se v različnih obdobjih leta. Priporočam jo takrat, ko pridemo na razpotje in ne vemo kako in kaj. Zelo koristna je kot pomoč pri psihofizičnih boleznih, po operacijah kot razstrupljanje telesa, pri dvigu imunskega sistema, pri raznih zdravstvenih težavah… Na podplatih imamo akupunkturne točke preko katerih energija ognja vstopi v naše fizično telo, ga zbudi in s tem pomaga pri raznih zdravstvenih težavah. Zato jo priporočam vsakemu, tako za preventivo, ali kurativo.