Večina nas ne ve kaj pomeni živeti lastno življenje. Kaj vsebuje, kaj nam prinaša? Zakaj ga sploh imamo? Rodili smo se staršem, ki smo jih izbrali in oni nas, kot »gostitelje«. Pri njih smo toliko časa, da vzpostavimo energetsko in fizično stabilnost. To naj bi bilo po naših družbenih merilih do polnoletnosti. Po tem obdobju, pa naj bi zaživeli lastno življenje, katerega »ustvarjalci« smo sami. Tukaj se pojavijo težave ali strah, ki ga imenujem STRAH ŽIVETI LASTNO ŽIVLJENJE.

strah-sprememb

Kaj ta strah sploh je, kaj vsebuje, kaj zahteva od nas?

Vsebuje zelo veliko lastnega izobraževanja. Na njegovi poti imamo preizkušnjo, kako prepoznati slabo in spremeniti v dobro. Celo življenje nas spremljajo nasprotja (vzorci, prepričanja…) dobro – slabo, negativno – pozitivno, zdravje – bolezen, žalost – veselje, sovraštvo – ljubezen. »Kreator stvarstva« nam je dal orodje, da lažje to napravimo. Ta orodja vsebujejo čustva in fizično telo. Najbolj pomembno orodje so naši fizični organi in senzorji (čutila), ki nam povejo kaj je dobro in kaj slabo, kaj je užitno in kaj strupeno, kaj je zdravo in kaj pokvarjeno.

Imamo OČI s katerimi GLEDAMO. Pomembno je, da z njimi tudi VIDIMO. Takrat gledamo z dušo in telesom.

Imamo UŠESA s katerimi POSLUŠAMO. Pomembno je, da tudi SLIŠIMO. Takrat slišimo z dušo in telesom.

Večina našega življenja živimo z »prirejenimi« navadami prejšnjih generacij staršev in družbe. Ker smo zelo močno ujeti v tem življenju miselnih vzorcev in prepričanj preteklosti, imamo težavo spremeniti ga v drugačen način. Po domače večina nas vržemo zelo hitro puško v koruzo. Vsaka sprememba je za nas neznanka. Raje se držimo starih navad, tudi če niso preveč dobre. Bojimo se tistega, ki je za nas nepoznano. Bojimo se prepustiti v neznano in osvojiti tisti trenutek in tisti čas našega življenja. Takrat se sproži STRAH PRED SPREMEMBO.


STRAH PRED SPREMEMBO

Kaj ta strah vsebuje? Vsebuje čustveno nestabilnost, negotovost, nezaupanje, tesnobo, nemir, bolečine, bolezni, depresijo, jezo, zamere, žalost, prizadetost, agresijo, maščevalnost…

Vse to vpliva na naše odločitve o spremembah. Imamo pa možnost iti preko tega. Kako?

Najbolj pomembno pa je naša lastna vera, vera v odločitve sprememb in osvoboditve sebe tega strahu in še vseh drugih, ki jih imamo.


Podal vam bom pet univerzalnih pravil, ki naj bi bile vsakemu kot pomoč v spremembi samega sebe:

  1. Naša odločitev, napraviti spremembo
  2. Naša želja za sprememb
  3. Naša odločitev, da željo uresničimo
  4. Odgovornost, da željo 100% živimo
  5. Videti, slišati in občutiti rezultate uresničitve želja (radost, veselje, mir, sreča, zdravje, ljubezen)