Zelo star pregovor pravi: kar seješ, tudi žanješ.

Resničen pregovor, ki je zelo star in vsak trenutek našega življenja aktualen. Naša težava je v tem, da se tega ne zavedamo, kako pomemben je. Postavljeni smo v resnični fizični svet s fizičnim telesom, dušo, umom, čustvi z namenom, da zgradimo sebe v osebo, ki bo duhovno, fizično in duševno stabilna. Za učenje nam je dano orodje kot je naš um, misel, fizično delovanje (čutila), da s tem rastemo. Smo fizično in mentalno stalno aktivni. Skozi vzroke in posledice se razvijamo in spreminjamo preteklost (stare navade, razmišljanja, čustva, obremenitve, prepričanja, vzroke, strahove, ...), jo osvobajamo, pripravljamo lepo sedanjost in še lepšo prihodnost. Imamo dušo in um. Um je tisti, ki živi naše posvetno življenje, to mu je hrana in je stalno aktiven v nas. Vsaka naša misel ali fizično dejanje, ki nima zasnove dobrega delovanja (duhovne zasnove), je hrana za naš um. V njem smo kot zaporniki.
Obtoževaje, kritiziranje, malodušje, jeza, strah, negotovost ... so velika hrana za njega. Kako ga premagati? Um je navajen okušati plodove svojih dejanj. Naša naloga je, da kontroliramo svoje misli in dejanja in v svoje življenja spustimo čim več svetlobe v
obliki ljubezni do sebe, drugih, radosti, zadovoljstva, miru, sreče, zdravja in harmonije ... Takrat se povežemo z božanskim vodstvom, ki ga imamo in nosimo v sebi od rojstva (dušo). Um se takrat umakne, ga lažje kontroliramo in obvladamo. Ne umakne se za stalno, je vedno na preži kot lovec na plen. Bodimo budni, s posledico dejanja poiščimo takoj vzrok (miselni, čustveni ali fizični), ki je sprožil to posledico, ga ozavestimo in ga takoj odstranimo v naših mislih, besedah in dejanjih. Tako obvladamo um.

Podajam vam v srce, da kontrolirate svoje misli in preden preidejo v fizično delovanje, jih spremenite iz slabih v dobro. Smo orodje v Božjih rokah, ki ga ne vidimo in ga ne moremo otipati. Smo seme njega, z našim egom se slepimo, da smo mi tisti, ki delujemo, vendar smo samo orodje v njegovih rokah. Večina ljudi, česar ne vidi, otipa, čuti, ne verjame, da obstaja, zato si daje pravico, da deluje tako. Posledice vseh dejanj, naj bodo dobra ali slaba, moramo prenašati sami in jih spremeniti. Pravilo ali rek: kar seješ, tudi žanješ, je zelo močno. Naše misli so lahko ljubezen in vse kar obsega (mir, radost, zdravje, srečo, modrost ...). Lahko pa so črna magija, ki obsega sovraštvo, jezo, žalost, bolezen, maščevalnost, slabe odnose, travme ...
Zavedajmo se in bodimo pozorni, kar sejemo v mislih, besedah in dejanjih. To bo naš obrok. Vsako dejanje ima tudi posledico. Posledice so lahko prijetne in neprijetne. Potrudimo se, da smo budni in znamo poslušati in slišati, gledati in videti. Delujmo v tej smeri, da se povežemo s svojo dušo, ki nam omogoča stik z Najvišjim, sprejeti blagostanje v vseh oblikah in ga živeti sedaj.

Srečno na Vaši poti.