Oriše so energije narave oziroma božanstva. Predstavljajo različne energije, različne lastnosti, različne vrednote. Pripravljajo nas na kvalitetno življenje in nas učijo živeti srečno in zadovoljno.

Predstavljajo naravo človeka in naravo, ki nas obdaja. Pomagajo nam spoznati našo osebno naravo (karakter, naše vrednote, naše talente in omejitve). Mislimo, da se dobro poznamo, vendar se največkrat slepimo in vidimo na sebi le tisto, kar sami hočemo in želimo in se istočasno počutimo nesrečne, ker nam življenje ne teče tako, kot si naša duša želi.

Pomen Oriš: izvor, narava, način razumevanja življenja, naravni fenomen, izvor vsega, sistem človeške civilizacije ... da bi bolje razumeli smisel te filozoflje, jih Afričani imenujejo BOŽANSKI SLI VRHOVNEGA BOGA. Služijo človeški civilizaciji za ohranitev, vzdrževanje in pravilno uporabo naravnih fenomenov, za dober obstoj človeka in njegovo preživetje.

Vrhovni bog ELEDUNMARE je ustvaril vse v tem univerzumu, vključno s sistemom verovanja in z božanstvi, ki naj vnesejo red v vse, kar je ustvaril. Božanstva naj s svojo modrostjo, nadnaravnimi močmi in vrlinami civilizirajo človeka, mu omogočijo preživeti, ga naučijo kako naj svoje preživetje najde v naravi.

OGUN - bog civilizacije, ognja, odločnosti, napredka in inovacij

Ogun je darežljivi bog, ki je zgradil veliko hišo brez oken in vrat, da so vsi lahko vstopili v njegovo hišo in delili z njim njegov napredek.
Darežljivost je njegova najpomembnejša kvaliteta.
Ogun je civiliziral ljudi skozi ogenj, železo in poljedeljstvo.

Invociramo ga z namenom:

da nam očisti in zaščiti poti (tudi tiste za volanom)
da nam pomaga izpeljati projekte do konca
da nam ustvari nove možnosti in priložnosti takrat, ko smo v brezizhodnem položaju.

Ogun nam daje potrebno energijo za napredek, za pogum, za naše delo, da smo sposobni vztrajati in začeti znova, če je potrebno.

OGUN YE MOYE=

Ogun bog preživetja
Ogun poln življenja
Ogun preživi

Za brezplačno svetovanje in naročila za obisk me pokličite na telefon: 041 202 147 ali mi pišite na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..